Siirry sisältöön

Elinluovutuskortti on edelleen hyvä tapa varmistaa oman tahtonsa toteutuminen. Allekirjoittamalla elinluovutuskortin antaa luvan elimiensä ja kudostensa käyttämiseen toisen ihmisen hyväksi. Kortti on luottokortin kokoinen ja se on hyvä pitää aina mukana lompakossa.

Jos mahdollisella elinluovuttajalla ei ole elinluovutuskorttia, kysytään tietoja mielipiteestä hänen omaisiltaan. Allekirjoitettu elinluovutuskortti helpottaa läheisiä vaikeassa tilanteessa. Omainen ei voi kieltää elinten luovutusta omaan tahtoonsa vedoten.

Elinluovutuskortteja voi tilata postitse itselleen tai läheisilleen. Elinluovutuskortit postitetaan ilmaiseksi annettuun osoitteeseen.

Korttien tilaus jakopisteeseen

Elinluovutuskortteja jaetaan muun muassa apteekeissa, Veripalvelun toimipisteissä, lääkäriasemilla. Kortteja voi tilata jaettavaksi asiakaspalvelupisteisiin tai tapahtumiin. Elinluovutuskorttien jakopisteisiin voi tilata myös pahvisen pöytätelineen. Tilaa kortit alla olevalla lomakkeella.

Jos haluat tilata tapahtumaan tai palvelupisteeseen myös esimerkiksi julisteita, lähetä sähköposti tuula.makkonen@muma.fi.

Tilaa elinluovutuskortti

Nimi(Pakollinen)
Osoite(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.