Siirry sisältöön

KYLLÄ elinluovutukselle ja Superpesis yhteistyöhön

Munuais- ja maksaliitto haastoi Superpesis-organisaation allekirjoittamaan elinluovutuskortin.
Allekirjoittaa elinluovutuskorttia


Suomessa on tällä hetkellä lähes 500 ihmistä, jotka odottavat elinsiirtoa. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula. Joka vuosi elinsiirtoa odottavista menehtyy, koska sopivaa siirrännäistä ei saatu ajoissa. Lain mukaan jokainen on elinluovuttaja, jos ei ole sitä eläessään kieltänyt. Mahdollisen luovuttajan tahto on kuitenkin aina pyrittävä selvittämään, ja elinluovutuksen mahdollisuudesta ja sen merkityksestä on keskusteltava läheisten kanssa. Lompakosta löytyvä elinluovutuskortti, tai merkintä Omakannassa, kertoo tahdon selkeästi läheisillekin. Elinluovutustahdon ilmaiseminen varmistaa siis oman tahdon toteutumisen ja selkeyttää elinluovutusprosessia.

KYLLÄ elinluovutukselle -toiminta jalkautuu tulevana viikonloppuna pesäpallokansan keskuuteen, kun Idän ja Lännen joukkueet kohtaavat Itä-Länsi-tapahtumassa Jyväskylässä. Itä-Länttä järjestävä Superpesis tarttui mukaan Munuais- ja maksaliiton hallinnoiman KYLLÄ elinluovutukselle -toiminnan haasteeseen allekirjoittaa elinluovutuskortti.

– On hienoa, että voimme tarjota Munuais- ja maksaliitolle mahdollisuuden tuoda tärkeää asiaa esiin Superpesiksen kanavien kautta. Urheilussa on voimaa, kun se valjastetaan oikein, sanoo Superpesiksen toimitusjohtaja Olli Aro.

KYLLÄ elinluovutukselle -ständi löytyy Hippoksen pesäpallostadionilta lauantaina 29.6. ja sunnuntaina 30.6. Tapahtumatorille on kaikilla vapaa pääsy.

– Nyt on hyvä tilaisuus tulla hakemaan elinluovutuskortti, jos sinulta ei sitä lompakosta löydy. Samalla voit tulla testaamaan tietämystäsi elinluovutuksista leikkimielisessä tietovisassa, kehottaa vapaaehtoistyön koordinaattori Tuula Makkonen Munuais- ja maksaliitosta.