Siirry sisältöön

KYLLÄ elinluovutukselle ja Jukolan Viesti yhteistyöhön

Munuais- ja maksaliitto haastoi Jukolan Viestin allekirjoittamaan elinluovutuskortin. Tänä vuonna Jukolan Viesti kisataan Kauhavalla. Kisakylästä löytyy KYLLÄ elinluovutukselle -piste, josta voi hakea oman elinluovutuskortin.
Allekirjoittaa elinluovutuskorttia

Suomessa on tällä hetkellä lähes 500 ihmistä, jotka odottavat elinsiirtoa. Siirrettävistä elimis­tä on jatkuva pula. Joka vuosi elinsiirtoa odottavista menehtyy, koska sopivaa siirrännäistä ei saatu ajoissa. Lain mukaan jokainen on elinluovuttaja, jos ei ole sitä eläessään kieltänyt. Mahdollisen luovuttajan tahto on kuitenkin aina pyrittävä selvittämään, ja elinluovutuksen mahdollisuudesta ja sen merkityksestä on keskusteltava läheisten kanssa. Lompakosta löytyvä elinluovutuskortti, tai merkintä Omakannassa, kertoo tahdon selkeästi läheisillekin. Elinluovutustahdon ilmaiseminen varmistaa siis oman tahdon toteutumisen ja selkeyttää elinluovutusprosessia.

– Aihe on erittäin tärkeä. Haluamme omalta osaltamme olla mukana lisäämässä tietoisuutta. Tapahtuman teemana on vastuullisuus, koemme tämän yhteistyön eräänlaisena vastuullisuustekona, kommentoi Lakia-Jukolan pääsihteeri Pauli Mäkelä.

KYLLÄ elinluovutukselle -ständi löytyy Jukolan kisakylästä lauantaina 15.6. ja sunnuntaina 16.6.

– Nyt on loistava tilaisuus tulla hakemaan elinluovutuskortti, jos sinulta ei vielä sitä lompakosta löydy. Tule samalla testaamaan tietämystäsi elinluovutuksista leikkimielisessä visassa, kehottaa vapaaehtoistyön koordinaattori Tuula Makkonen Munuais- ja maksaliitosta.