Ajankohtaista

13.9.2016 7.38

Ivana Helsinki elinsiirtopäivän Luovuttaja-logon takana

Euroopan elinsiirtopäivä on lauantaina 8.10. Tapahtumaa vietetään Suomessa Luovuttaja-kiertueen muodossa, jolloin neljälle paikkakunnalle nousee vuorovaikutteinen installaatio Luovuttaja-paidoista. Kampanjapaitojen logon on suunnitellut Ivana Helsinki.

Euroopan elinsiirtopäivää vietetään Suomessa tänä vuonna Luovuttaja-teeman hengessä. Jyväskylän, Tampereen, Kuopion ja Helsingin keskustaan nousee lokakuun ensimmäisellä viikolla päivän ajaksi Luovuttaja-installaatio paidoista, joiden logon on suunnitellut suomalaisen muodin kirkkain tähti, Ivana Helsinki. Printti mukailee old school -tatuointeja

– Tatuoinnit ovat perinteisesti olleet rohkeiden merenkävijöiden tai muuten vain “kovien tyyppien” juttuja. Halusimme luoda tyylikkään, mutta ajatuksia herättävän Luovuttaja-logon viestimään tärkeästä asiasta, Ivana Helsingin markkinoinnista vastaava Pirjo Suhonen kertoo.

Ivana Helsinki oli heti valmis lähtemään mukaan kampanjaan, elinluovutuskortti lähes jokaiselta löytyi jo lompakosta.

– Kun on täyttänyt elinluovutuskortin, oma tahto on selvä, eikä omaisten tarvitse miettiä, mitä oli itse asian suhteen ajatellut, Suhonen jatkaa.

Hanki oma paita installaatiosta

Luovuttaja-kiertue toimii Luovuttaja-paitojen jakelukanavana. Tarkoituksena on muistuttaa ihmisiä elinluovutuskortin allekirjoittamisesta. Special Edition -paidan voi saada omakseen vain kampanjan aikana.

– Installaatiot purkautuvat, kun ohikulkija allekirjoittaa elinluovutuskortin tai lataa elinluovutus-sovelluksen ja saa itselleen Luovuttaja-paidan, kampanjaa koordinoivan Munuais- ja maksaliiton viestintäpäällikkö Petri Inomaa sanoo.

Kiertue huipentuu Helsingin keskustassa 8.10, jolloin Kolmen Sepän aukiolle nousee installaatio 450 paidasta yhteistyössä Aalto-yliopiston taideopiskelijoiden kanssa. Luku vastaa tällä hetkellä elinsiirtoa odottavien ihmisten määrää.

– Joka vuosi ihmisiä kuolee odottaessaan sopivaa elintä. Sairaus, jonka ainoa hoitomuoto on elinsiirto, voi koskettaa ketä tahansa, Inomaa muistuttaa.

Luovuttaja-kiertue vierailee myös Jyväskylässä 5.10, Tampereella 6.10 ja Kuopiossa 7.10.

Elinluovutuskortti on edelleen ajankohtainen. Se ilmaisee selkeästi oman tahdon omaisille. Jos mahdollisella elinluovuttajalla ei ole korttia, tietoa hänen mielipiteestään kysytään omaisilta. Elinluovutuskortin voi tilata ilmaiseksi netistä www.elinluovutuskortti.fi tai ladata sovelluskaupoista älypuhelimeen elinluovutus-sovelluksen. 

www.elinluovutuskortti.fi/elinsiirtopaiva

Elinluovutuskortti somessa

Facebook @kyllaelinluovutukselle
Instagram @elinluovutuskortti
Twitter @elinluovutus

Luovuttajapaita


Palaa otsikoihinmusili

syke logo

STM_tukee_Veikkauksen_tuotoilla web